Ga naar hoofdinhoud

Verkoopkeuring

Met een bouwtechnische verkoopkeuring geeft potentiële kopers goed inzicht in de staat van de woning. Hiermee speelt u open kaart en voldoet u aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt discussies (nieuwe onderhandelingen) over mogelijk geconstateerde gebreken tijdens het verkooptraject. Deze worden namelijk al vermeld in onze bouwkundige verkooprapportage. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de verkoopkeuring, inspecteren en beoordelen we de woning van nok tot kruipruimte. Daarna ontvangt u een uitgebreide rapportage waarin we de belangrijkste onderdelen van de woning beschrijven. De rapportage geeft een helder inzicht in de mogelijke gebreken, staat van onderhoud en tverwachte kosten (direct en op termijn). Ook geven we tips en een 6-jaren onderhoudsplanning (MJOP). Onze rapportages zijn overzichtelijk, begrijpelijk en voorzien van foto’s. Zo weet een mogelijke koper precies wat hij kan verwachten.

Werkwijze

1. Afspraak en bevestiging

Als de bouwkundige keuring is ingepland, ontvangt u een opdrachtbevestiging met een link naar onze algemene voorwaarden en uw klantdossier. Nadat u de algemene voorwaarden (digitaal) accordeert is de afspraak definitief. 

2. Bouwkundige keuring

Tijdens de verkoopkeuring op locatie bent u welkom om aanwezig te zijn (dit is niet noodzakelijk). Indien nodig en veilig bereikbaar*, inspecteren wij tijdens de keuring ook de platte daken en kruipruimten. De keuring neemt afhankelijk van de woning tussen de 11,5 uur in beslag. Een deel van de bevindingen wordt vaak tijdens de keuring al geregistreerd op een tablet. Het uitwerken van de rapportage gebeurt elders. 

3. Betaling en ontvangst rapportage

Als de rapportage gereed is ontvangt u van Q-keur een e-mail met een iDeal-betaalverzoek. Na de betaling downloadt u de rapportage direct vanuit uw klantdossier.

Veiligheid: Bij dakinspecties betreden wij alleen daken die met een overbrugging van max. 4 meter te bereiken zijn. Wij betreden alleen veilige kruipruimten: minimale kruiphoogte van ca. 50 cm, zonder laag water en/of asbest.

Tarieven

Type objectTarief
Appartement (1-woonlaag)€ 425,-
Beneden-/bovenwoning€ 445,-
Tussenwoning€ 465,-
Half vrijstaand€ 475,-
Vrijstaand€ 485,-

**Tarieven gelden voor woningen met een inhoud t/m 500 m3 in de regio Utrecht (straal max. 25 km rondom stad Utrecht). Voor keuringen buiten deze regio, hanteren wij een kleine toeslag.
Toeslag woningen met inhoud >500 m3: EUR 20,00 per 50 m3.

Verkoopkeuring aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top