NHG-keuring

Om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten, heeft u (vaak) een NHG- keuring nodig. Ook banken kunnen hier naar vragen. Q-keur verzorgt ook keuringen met NHG-bijlage. Wij zorgen dan dat onze rapportage voldoet aan de specifieke eisen, van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). 

De NHG-keuring geeft een beknopt overzicht van de staat van de woning. Hierin treft u met name (beknopte) informatie aan over daken, vloeren, gevels en kozijnen. Badkamers, technische installaties en algemene afwerkingen komen hierin niet aan de orde. 

Als u een volledig en goed leesbaar rapport wilt, in combinatie met een NHG-bijlagekies dan voor een bouwkundige keuring met NHG-bijlageDe woning wordt dan optimaal geïnspecteerd en u krijgt een volledige rapportage met NHG-bijlage voor uw financiering. De werkwijze van deze keuring is verder gelijk met onze aankoopkeuring. Kijk hier voor meer informatie. 

Kosten aftrekbaar?
De kosten van een bouwkundige keuring, zijn aftrekbaar als deze kosten zijn gemaakt voor het afsluiten van de hypotheek of lening of voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Tarieven Bouwkundige keuring met NHG-bijlage

Type object    

Tarief (incl. btw)*
Appartement (1-woonlaag)          EUR 390,00             
Beneden-/bovenwoning EUR 410,00
Tussenwoning EUR 430,00
Half vrijstaand EUR 440,00
Vrijstaand EUR 450,00

 *Tarieven gelden voor woningen met een inhoud t/m 600 m3 in de regio Utrecht (straal max. 30 km rondom stad Utrecht). Voor keuringen buiten deze regio, hanteren wij een kleine toeslag.

Toeslag woningen met inhoud >600 m3: EUR 35,00 per 100 m3.

 

Tot nader bericht berekenen wij geen toeslag voor een rapport met NHG-bijlage, deze voegen wij momenteel standaard bij onze rapportage.