Ga naar hoofdinhoud

NHG-keuring

Om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten, heeft u (vaak) een NHGkeuring nodig. Ook banken kunnen hier naar vragen. Q-keur verzorgt ook keuringen met NHG-bijlage. Wij zorgen dan dat onze rapportage voldoet aan de specifieke eisen van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat kunt u verwachten?

De NHGkeuring geeft een beknopt overzicht van de staat van de woning. Hierin treft u met name (beknopte) informatie aan over daken, vloeren, gevels en kozijnen. Badkamers, technische installaties en algemene afwerkingen komen hierin niet aan de orde.

Als u een volledig en goed leesbaar rapport wilt, in combinatie met een NHG-bijlagekies dan voor een bouwkundige keuring met NHG-bijlageDe woning wordt dan optimaal geïnspecteerd en u krijgt een volledige rapportage met NHGbijlage voor uw financiering. De werkwijze van deze keuring is verder gelijk met onze aankoopkeuring. Kijk hier voor meer informatie.

Kosten aftrekbaar?

De kosten van een bouwkundige keuring, zijn aftrekbaar als deze zijn gemaakt voor het afsluiten van de hypotheek of lening of voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Tarieven Bouwkundige keuring met NHG-bijlage

Type objectTarief
Appartement (1-woonlaag)€ 445,-
Beneden-/bovenwoning€ 460,-
Tussenwoning€ 480,-
Half vrijstaand€ 490,-
Vrijstaand€ 500,-

Tarieven gelden voor woningen met een inhoud t/m 500 m3 in de regio Utrecht (straal max. 25 km rondom stad Utrecht). Voor keuringen buiten deze regio, hanteren wij een kleine toeslag.
Toeslag woningen met inhoud >500 m3: EUR 35,00 per 100 m3.

NHG-keuring aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top