NHG-keuring

Om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten, heeft u (vaak) een NHG- keuring nodig. Ook banken kunnen hier naar vragen. Q-keur verzorgt ook keuringen met NHG-bijlage. Wij zorgen dan dat onze rapportage voldoet aan de specifieke eisen, van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). 

De NHG-keuring geeft een beknopt overzicht van de staat van de woning. Hierin treft u met name (beknopte) informatie aan over daken, vloeren, gevels en kozijnen. Badkamers, technische installaties en algemene afwerkingen komen hierin niet aan de orde. 

Als u een volledig en goed leesbaar rapport wilt, in combinatie met een NHG-bijlagekies dan voor een bouwkundige keuring met NHG-bijlageDe woning wordt dan optimaal geïnspecteerd en u krijgt een volledige rapportage met NHG-bijlage voor uw financiering. De werkwijze van deze keuring is verder gelijk met onze aankoopkeuring. Kijk hier voor meer informatie.

Bouwkundige keuring aftrekbaar ?

De kosten van een bouwkundige keuring, zijn aftrekbaar als deze kosten zijn gemaakt voor het afsluiten van de hypotheek of lening of voor de Nationale Hypotheek Garantie.