Aankoopkeuring

Als u een huis koopt, wilt u geen verrassingen tegenkomen. Een bouwkundige aankoopkeuring van Q-keur, kan een misstap voorkomen. En geeft u de informatie die nodig is om de juiste beslissing(en) te nemen. 

Wat kunt u verwachten? 
T
ijdens de keuring, inspecteren en beoordelen we de woning van nok tot kruipruimte. Daarna ontvangt u een uitgebreide rapportage waarin we de belangrijkste onderdelen van de woning beschrijven. De rapportage geeft een helder inzicht in de mogelijke gebreken, staat van onderhoud en te verwachte kosten (direct en op termijn). Ook geven we tips en een 6-jaren onderhoudsplanning (MJOP). Wij kunnen ook eendoor hypotheekverstrekkers geaccepteerdeNHG-bijlage (Nationale Hypotheek Garantie) toevoegen. Onze rapportages zijn overzichtelijk, begrijpelijk en 
voorzien van foto’s.

Werkwijze

1. Afspraak en bevestiging  
Als de bouwkundige keuring is ingepland, ontvangt u een opdrachtbevestiging met een link naar onze algemene voorwaarden en uw klantdossier. Nadat u de algemene voorwaarden (digitaal) accordeert, is de afspraak definitief. 

2. Bouwkundige keuring
Tijdens de bouwkundige keuring op locatie, bent u welkom om aanwezig te zijn (niet noodzakelijk). Indien nodig en veilig bereikbaar,* inspecteren wij tijdens de keuring ook de platte daken en kruipruimten. De keuring neemt afhankelijk van de woning tussen de 1 - 1,5 uur in beslag. Een deel van de bevindingen wordt vaak tijdens de keuring al geregistreerd op een tablet. De uitwerken van de rapportage gebeurt elders.

3. Betaling en ontvangst rapportage 
Als de rapportage gereed is, ontvangt u van Q-keur een e-mail met een iDeal-betaalverzoek. Na de betaling, downloadt u de rapportage direct vanuit uw klantdossier. 

* Veiligheid: Bij dakinspecties betreden wij alleen daken die met een overbrugging van max. 4 meter te bereiken zijn. Wij betreden alleen veilige kruipruimten: minimale kruiphoogte van ca. 50 cm, zonder laag water en/of asbest.

Tarieven

Type object    

Tarief (incl. btw)**
Appartement (1-woonlaag)          EUR 390,00             
Beneden-/bovenwoning EUR 410,00
Tussenwoning EUR 430,00
Half vrijstaand EUR 440,00
Vrijstaand EUR 450,00


**Tarieven gelden voor woningen met een inhoud t/m 600 m3 in de regio Utrecht (straal max. 30 km rondom stad Utrecht). Voor keuringen buiten deze regio, hanteren wij een kleine toeslag.
Toeslag woningen met inhoud >600 m3: EUR 35,00 per 100 m3.